miercuri, 19 martie 2014

gol

Federica Erra

ne e greu să ne adunăm, din când în când, iar alteori suntem atât de indecişi încât lăsăm totul la voia întâmplării. şi nu cred că avem nevoie de oameni care să ne ţină teorii despre cum trebuie să fim, când nici măcar de propriile principii de viaţă nu mai ţinem cont. sau poate că exact de asta avem nevoie.
diferenţa dintre cum vreau să fiu şi cum sunt de fapt, momentan, e extrem de uriaşă.

ştim cu toţii (sau ar trebui să ştim) că lucruri precum ignoranţa, orgoliul sau răutatea aceea inocentă după care ne ascundem ca să nu fim răniţi nu aduc nimic bun. niciodată. cu atât mai puţin fericire sau măcar o stare aproapiată de aceasta. şi totuşi alegem să fim aşa uneori.
preferi să te îndopi cu scuze şi motive ''pentru că'', când ţie gândul îţi este la cum ai vrea sa abordezi de fapt situaţia, şi îţi tai singur elanul atunci când alegi să continui cu aceeaşi atitudine tâmpită cu care ai început.

nu a fost întotdeauna mai simplu să facem ceea ce simţim? nu tot atunci s-au rezolvat cel mai rapid lucrurile?
ba da, doar că fiecare om are perioada lui în care alege să se rătăcească, indiferent dacă drumul este clar şi vizibil. asta e scuza mea. pentru atitudine, însă, încă îmi caut o scuză.

5 comentarii:

  1. e bine sa te ratacesti cateodata. cand iti gasesti drumul esti mai "bogat". despre orgoliu si restul lucrurilor ce pot sa spun? incearca sa treci peste orgoliu cum faci de obicei si sa vezi dincolo de ce te tine acolo. cand o sa dezamagesti oamenii din cauza asta o sa iti para rau! dar chiar si asa, tot raul spre bine, ai sa stii de ce sa te opresti data viitoare cand se va mai intampla asta.
    V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mă pot baza pe lucrurile pe care le spui tu, de data asta! aş vrea să am motive pentru care să mă opresc acum, nu atunci. şi am, dar nu le iau în calcul.

      Ștergere
  2. nu stiu sa iti spun despre ratacire. stiu sa iti spun doarca orgoliul nu aduce nimic bun. mai ales in 2.

    RăspundețiȘtergere